Το σχολείο μας ξανά στην Ευρώπη (ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ)

Η σχολική χρονιά 2017-2018 τελείωσε με τον πιο ευχάριστο και επωφελή τρόπο για το σχολείο μας: με μια εκπαιδευτική επίσκεψη εκεί, όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 16-18 Ιουνίου, ύστερα από την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του ευρωβουλευτή κ. Κων\νου Παπαδάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο ανάλογο αίτημα που είχε υποβληθεί νωρίτερα από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα. Μπαρλέτη Δήμητρα.
Τη συμμετέχουσα ομάδα αποτελούσαν 15 μαθητές-τριες και 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί: η κα Μπαρλέτη Δήμητρα και η κα Ρήγα Κυριακούλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η ομάδα είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα σημαντικότερα αξιοθέατα των Βρυξελλών, να απολαύσει μονοήμερη εκδρομή στην πλουσιότερη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης, τη γραφικότατη Μπριζ και βέβαια- όπως άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός του ταξιδιού- να επισκεφθεί το εντυπωσιακότατο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, να ενημερωθεί για τους θεσμούς του και τη λειτουργία τους αλλά και να έχει έναν γόνιμο διάλογο κυρίως με τον ίδιο τον κύριο Παπαδάκη αλλά και με στενούς συνεργάτες του.
Πολύτιμη συνοδοιπόρος και ξεναγός μας σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν η συνεργάτιδα  του κυρίου Παπαδάκη, κα Πέτρου Ευαγγελία. Ευχόμαστε το σχολείο μας να προσφέρει στους μαθητές του και άλλες τέτοιες, άκρως ενδιαφέρουσες εμπειρίες στο μέλλον.