Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το βραβευμένο κτιριακό συγκρότημα του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, καθώς και το Πάρκο που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας και αντανακλά το μεσογειακό τοπίο. Έκαναν περιήγηση στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της εναλλακτικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης και ανάβαση με το γυάλινο ασανσέρ στον Φάρο, που προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και τον Σαρωνικό. Πάνω από το Φάρο βρίσκεται και το ενεργειακό στέγαστρο, ένα κατασκευαστικό και τεχνικό επίτευγμα, που καλύπτεται από φωτοβολταϊκά πάνελ και παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Το ενημερωτικό φυλλάδιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου που  προμηθευτήκαμε στις πληροφορίες, αναφέρει μια σειρά από εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Από ιστιοπλοΐα και pilates μέχρι συναυλίες που καλύπτουν όλα τα είδη της μουσικής, χορευτικές παραστάσεις με μπαλέτα και κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.
Ο χθεσινός περίπατος ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και σίγουρα θα επιστρέψουμε σύντομα, μαζί με φίλους αυτή τη φορά, στο πάρκο του Νότου!