Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ιδρύθηκε το 1994. Μέχρι τον Ιούλιο του 2019 στεγαζόταν στην οδό Μοσχονησίων 23 στο Αιγάλεω.

Το σχολείο μας το σχολικό έτος 2019-20 μεταφέρθηκε σε νέο κτήριο στην Ιερά Οδό 306. Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία γιατί το κτήριο που στεγαζόμασταν στην οδό Μοσχονησίων 23 έπαθε πολλές ζημιές από τον σεισμό που έπληξε την Αθήνα τον Ιούλιο του 2019.

Το νέο Σχολείο-κόσμημα ( ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2013 ) πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Σχολείου. Το κτήριο είναι επιφάνειας 4.000 τ.μ.. Το τριώροφο κτήριο διαθέτει μεγάλο και όμορφο αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αίθουσα Πληροφορικής, αίθουσα Ξένων Γλωσσών, Χημείο και δανειστική Βιβλιοθήκη. Έχει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 3 στον πρώτο όροφο και 9 στον δεύτερο όροφο, άνετα Γραφεία Διευθυντή, Υποδιευθυντή-Γραμματείας και καθηγητών. Επίσης το υπόγειο διαθέτει άνετους χώρους προκειμένου να αθλούνται οι μαθητές σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών και να διατηρούνται παλαιά αρχεία.

Προσβασιμότητα ΑμεΑ στο σχολείο μας.

1) Οριζόντια Προσβασιμότητα :

Υπάρχει κεκλιμένο επίπεδο πρόσβασης προς το ισόγειο που είναι η είσοδος του σχολείου και προς το αμφιθέατρο που υπάρχει στο ισόγειο.

2) Κατακόρυφη Προσβασιμότητα :

Για την κατακόρυφη πρόσβαση στο κτίριο υπάρχει ανελκυστήρας για την πρόσβαση σε όλους τους ορόφους (1ος και 2ος ) με είσοδο στο ισόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανελκυστήρας πληρεί όλες τις τρέχουσες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας.