ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού - Εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ιδρύθηκε το 1994 και συστεγάζεται με το 4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στην οδό Ιερά Οδός 306 ( κοντά στην διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών ). Η πρόσβαση σ’ αυτό είναι εύκολη και γίνεται μέσω του Μετρό και λεωφορείων.

Διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής με αναβαθμισμένους σύγχρονους Η/Υ και γρήγορη πρόσβαση στο internet , εργαστήριο φυσικής και χημείας, κλειστό γυμναστήριο, αμφιθέατρο, γραφείο καθηγητών και γραμματείας και άνετο αύλειο χώρο.


Υπάρχουν έμπειροι καθηγητές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, επιμορφώνονται και έχουν διάθεση να διδάξουν όλα τα μαθήματα κατά τρόπο απόλυτα κατανοητό στην ευαίσθητη ομάδα των εργαζομένων μαθητών.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές όλων των ηλικιών : ανήλικοι που εργάζονται ή ενήλικες χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό. Το σχολείο λειτουργεί καθημερινά το τις 7:20 το απόγευμα έως τις 10:55 το βράδυ. Η διάρκεια φοίτησης στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο είναι 3 χρόνια.


Οι απόφοιτοι της Α’ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ εγγράφονται στη Β’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ και της Β’ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ στην Γ’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ. Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγάλεω μετά από την Α’ τάξη ακολουθούν στη Β’ τάξη ένα από τους προσανατολισμούς ( Ανθρωπιστικών σπουδών ή Θετικών σπουδών ) που υπάρχουν στο σχολείο.
Στην Γ’ τάξη οι μαθητές ακολουθούν ένα από τους προσανατολισμούς ( Ανθρωπιστικών σπουδών ή Θετικών σπουδών-Υγείας ή σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής ) και εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα

ενδοσχολικά σε θέματα που ορίζονται από τους οικείους καθηγητές τους για να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου απόλυτα ισότιμο με αντίστοιχο Ημερήσιου Λυκείου ( χρήσιμο για υπουργεία, τράπεζες, ΙΕΚ δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις).
Εφόσον επιθυμούν συμμετάσχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις ( είτε τη χρονιά που παίρνουν το απολυτήριο είτε όποια χρονιά θέλουν αργότερα ) με στόχο την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση με προνομιακό ποσοστό 1% σε κάθε σχολή.


Στο σχολείο κάθε χρόνο εκπονούνται προγράμματα Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικά με μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές μας παρακολουθούν θέατρο, κινηματογράφο και δίδονται διαλέξεις από ανθρώπους του πνεύματος, ενώ στο τέλος του σχολικού έτους παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Μεγάλη επιτυχία έχουν επίσης και οι εκδρομές που διοργανώνονται στο εξωτερικό στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων.
Τις σχολικές χρονιές 2015-16 και 2016-17 υλοποιήθηκαν δύο προγράμματα ERASMUS+ («70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (1945-2015)–70ΥΕΗ» και «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ο τρόπος να είσαι ένας ευρωπαίος ενεργός πολίτης » ) στο σχολείο μας. Στα πλαίσια αυτών, έγιναν πάρα πολλές δράσεις και 12

μετακινήσεις 20 μαθητών και 7 καθηγητών σε Ευρωπαϊκές χώρες ( Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία ). Τις σχολικές χρονιές 2018-19 και 2019-20 υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα ERASMUS+ ( «Κάνε την Ευρώπη μεγάλη ξανά - MEGA» ) στο σχολείο μας. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού έγιναν πάρα πολλές δράσεις και 4 μετακινήσεις 12 μαθητών και 8 καθηγητών σε Ευρωπαϊκές χώρες ( Γερμανία , Βέλγιο και Ιταλία ).
Τις σχολικές χρονιές 2020-21 και 2021-22 υλοποιείται ένα πρόγραμμα ERASMUS+ ( «Σεβαστείτε το περιβάλλον και αγαπάτε τον εαυτό σας - REACT» ) στο σχολείο μας. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα γίνουν πάρα πολλές δράσεις και μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών σε Ευρωπαϊκές χώρες ( Πορτογαλία. Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία) .


Βασικός στόχος που τέθηκε από την ίδρυση του σχολείου ήταν και εξακολουθεί να είναι να δώσει σε όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική και την κοινωνική τους καταξίωση. Η μάθηση είναι δικαίωμα όλων και το σχολείο αυτό δημιουργήθηκε προκειμένου να ενταχθούν στη σχολική κοινότητα όλοι  

εκείνοι οι άνθρωποι που για βιοποριστικούς κυρίως λόγους δεν μπόρεσαν στα νεανικά τους χρόνια να καθίσουν στα μαθητικά θρανία και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πάνω απ’ όλα όμως εκείνο το οποίο επιδιώκεται στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησής τους.

.

Αναβολή στράτευσης

Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου δικαιούνται αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.