Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» στο θέατρο Κιβωτός στο Γκάζι.
Μια ανύπαντρη μεγαλοκοπέλα, ευθυτενής, σοβαρή, κόρη τμηματάρχη του υπουργείου Εμπορίου. Αυτά κι άλλα πολλά για τη ζωή της μας αφηγείται η Σταματία (Ελένη Ουζουνίδου), το γένος Αργυροπούλου. Η ηρωίδα, αγκιστρωμένη στο παρελθόν, ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Μια κλασσική μεσοαστική οικογένεια με δύο κόρες, εκ των οποίων η μία πήρε τον κατήφορο (φυσικά κι όχι η Σταματία, εκείνη ήταν βράχος ηθικής).
Ο μονόλογος της Ελένης Ουζουνίδου διατρέχει μια σημαντικά μεγάλη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας. Από τα μέσα του ’30 έως και σήμερα η ηρωίδα μάς μιλά για τα σημαντικότερα (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αντικομμουνιστικές διώξεις, Χούντα, Πολυτεχνείο ’73, Χρυσή Αυγή) άλλοτε με μπρίο και τσαχπινιά κι άλλοτε με σεμνοτυφία και σοβαροφάνεια πάντοτε όμως μέσω των δικών της παραμορφωτικών γυαλιών, με τα οποία βλέπει την πραγματικότητα.
Ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου ελληνικού θεάτρου που μας φέρνει στο μυαλό οικογενειακές στιγμές (κυρίως με όλα εκείνα τα σεμεδάκια) και ανύπαντρες μεγαλοκοπέλες της οικογενείας μας.
Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από όλες τις τάξεις και οι καθηγήτριες Μπαρλέτη Δήμητρα και Ρήγα Κυριακούλα.