Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους καθηγητές κ. Κουνδουράκη Ευτυχία και κ. Ευαγγέλου Χαρίλαο (Senior Ambassadors ) και από τις μαθήτριες Μακρυγιαννάκη Γεωργία και Ταουσάνη Δέσποινα ( Junior Ambassadors). Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Βαρβιτσιώτη Ανδριανή.
Έγινε απονομή διπλωμάτων επιβράβευσης των «καθηγητών και μαθητών – πρέσβεων του ΕΚ» που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τη σχολική περίοδο 2016 – 2017. Το εν λόγω δίκτυο περιλαμβάνει 40 διαπιστευμένα και 62 υποψήφια λύκεια από όλη τη χώρα. Τα διπλώματα απένειμε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε video με καλές πρακτικές και δράσεις που πραγματοποίησαν τα σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος.
Κατά γενική ομολογία ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της.