7η Αιμοδοσία

18-05-2021

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιήσουμε την έβδομη εθελοντική αιμοδοσία στη νέα σταθερή αίθουσα αιμοληψιών δυτικού τομέα, Λ. Θηβών 314 γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, στο Αιγάλεω τηλ.: 2105697986, και θέλουμε να είστε όλοι εκεί!

 

Γιατί;

  • Γιατί: Η ανάγκη για αίμα αφορά εσάς, αφορά τους δικούς σας, αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν σας βγάζουν από το πρόγραμμά σας, δεν πάνε πίσω τις δουλειές σας, δεν χαλούν τις διακοπές σας. Αντίθετα, η προσφορά αποδεικνύει τη θέλησή σας να συμμετάσχετε σε μια κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχουν αρμόδιοι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας (η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, εμείς οι ίδιοι).
  • Γιατί: Ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματός μας. Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 μόνο λεπτά (ο όγκος του πλάσματος αποκαθίσταται σε 12 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε 1 μήνα περίπου). Εξάλλου, η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς δότη, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
  • Γιατί: Δίνοντας αίμα, θα γίνετε μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω» με όλα τα προνόμια συνεπάγεται αυτό.

 

Δηλαδή;

  • Ο Σύλλογος υπάρχει για όλους όσοι δώσουν αίμα από τη μέρα εκείνη και στο εξής. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε μέλος του συλλόγου, απευθυνόμενο στο σχολείο και στον διαχειριστή της τράπεζας αίματος, μπορεί να ζητήσει αίμα σε περίπτωση που χρειαστεί ο ίδιος ή κάποιος δικός του. Η διαδικασία είναι απλή: αρκεί ένα τηλεφώνημα στο σχολείο μας και εξασφαλίζετε τουλάχιστον μία μονάδα αίματος σε περίπτωση ανάγκης.
  • Όσοι είναι εθελοντές αιμοδότες και έχουν δώσει αίμα πάνω από 2 φορές δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο 1 φορά το χρόνο.
  • Όσοι γίνουν μέλη του Συλλόγου μας μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Αυτό σημαίνει ότι θα ενταχθούν στο ηλεκτρονικό μητρώο εθελοντών αιμοδοτών και θα μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή, να δώσουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, εφόσον δεν μπορέσουν να παρευρίσκονται σε επόμενη αιμοδοσία.

 

Προσοχή μόνο: Δηλώστε ότι είστε μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω – αριθμός μητρώου : 12610

 

Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα:

Αίμα μπορούν να δώσουν… όλοι οι υγιείς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 – 62 ετών, κάθε 3 – 4 μήνες.

 

Θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ! Ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία είναι απαραίτητο και αρκετό…

Σας περιμένουμε, λοιπόν, σε αυτή την αιμοδοσία και… σε όλες τις επόμενες!