Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

21-09-2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Συμμετέχουν περίπου 3000 πόλεις  από περισσότερες από 50 χώρες, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με θέμα «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα» και προσφέρουν  στους κατοίκους τους την ευκαιρία να διερευνήσουν το ρόλο της κινητικότητας στην καθημερινή τους ζωή, πειραματιζόμενοι με καθαρά μέσα μεταφοράς.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός  ότι η καμπάνια υποστηρίζει τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ως ένα ασφαλές, αποτελεσματικό, προσιτό και χαμηλής εκπομπής μέσω μεταφοράς για όλους.

 Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ήταν εκεί!!!

Με τη βοήθεια του Δήμου Αιγάλεω που  παρείχε δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, απολαύσαμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης, στον πιλοτικό ποδηλατοδρόμο του δήμου,  ενημερωθήκαμε σχετικά με τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης μέσα στον αστικό ιστό, πήραμε πληροφορίες για  το πλαίσιο και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας και … διασκεδάσαμε!!!