πάρε ένα βιβλίο – άφησε ένα βιβλίο

11-11-2021

Bookcrossing

«πάρε ένα βιβλίο – άφησε ένα βιβλίο»

 

Ο όρος που προέρχεται από την διαδικτυακή λέσχη βιβλίων bookcrossing.com και φιλοδοξεί να κάνει ολόκληρο τον κόσμο μια βιβλιοθήκη με την πρακτική να αφήνεται ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο και να μαζεύεται και να διαβάζεται από άλλους, που στην συνέχεια πράττουν το ίδιο.

Μια πρωτοβουλία που προσπαθεί μέσα από την αγάπη για την λογοτεχνία και την θέληση να μοιραστούμε τα βιβλία μας να εμπλακούμε σε μια διαδικασία που θα μας φέρει πιο κοντά μεταξύ μας δημιουργώντας σημεία συνάντησης και γέφυρες επικοινωνίας μέσω της φιλαναγνωσίας.

Με πρωτοβουλία των καθηγητών της ομάδας του προγράμματος Erasmus REACT και της ομάδας αξιολόγησης με δράση «Ευαισθητοποίηση και εμπλοκή μαθητών σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης» δημιουργήθηκε ένα  «εσωτερικό» bookcrossing που απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας και του συστεγαζόμενου Εσπερινού Γυμνασίου, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους και των δύο σχολείων. Έγινε κάλεσμα προς όλους να απελευθερώσουν βιβλία από τις προσωπικές βιβλιοθήκες τους για να εκτεθούν και να είναι προσβάσιμα στο κεντρικό χώρο του ισογείου, όπου δημιουργήθηκε ένα «hotspot». Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Η δράση αυτή θα τρέξει κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο σχολείο μας.

Στις 11 Νοεμβρίου επίσημα ξεκίνησε η δράση «πάρε ένα βιβλίο – άφησε ένα βιβλίο» και το ταξίδι των βιβλίων…

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας

Η Οργανωτική ομάδα των καθηγητών

Χ. Ευαγγέλου

Ε. Κουνδουράκη

Ε. Πανταζέλου

Κ. Πεφάνη