Πανδημίες – Εμβόλια

21-12-2021

ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ – ΕΜΒΟΛΙΑ

Την Τρίτη 21-12-2021 οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις πανδημίες και  τα εμβόλια.  Μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο, έγινε παρουσίαση σε PP και βίντεο και ακολούθησε συζήτηση.
Ελπίζουμε οι μαθητές μας  από όλα τα παραπάνω, να μπόρεσαν να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν :  Την δύναμη της επιστήμης. Την μακρόχρονη ιστορία των εμβολίων. Τα χίλια μύρια κύματα που πέρασε η ανθρωπότητα για να φτάσουμε στο σήμερα.. Σε μια νέα πανδημία.
Το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη: Με κοινή προσπάθεια, συλλογικότητα, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη, με τις νέες γνώσεις μας και τη νέα τεχνολογία στο πλάι μας, μακριά από προκαταλήψεις, από φόβο και από τον σκεπτικισμό της άγνοιας.
Η ενημέρωση αποτελεί μία από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από το σχολείο μας υπό την εποπτεία των καθηγητών Ευαγγέλου Χ., Πεφάνη Κ., Κουνδουράκη Ε. και Πανταζέλου Ε. με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας πάνω σε θέματα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

 

 

Καινοτόμα εμβόλια

Το δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα

Πως δουλεύουν τα εμβόλια MRNA

 

 

Παρουσίαση της ιστοσελίδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών για Webinars και Επίκαιρα Θέματα Δημόσιας Υγείας,  στο οποίο καταξιωμένοι γιατροί αναπτύσσουν τα νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική της COVID-19.

 

https://projector-web.gr/CongressWorld/gr/ekpa20122021/welcome