Το ταξίδι των βιβλίων

22-12-2022

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

«πάρε ένα βιβλίο – άφησε ένα βιβλίο»

 

Η δράση αυτή φιλοδοξεί να κάνει ολόκληρο τον κόσμο μια βιβλιοθήκη με την πρακτική να αφήνεται ένα βιβλίο στο σχολείο και να διαβάζεται από άλλους, που στην συνέχεια πράττουν το ίδιο.

Μια πρωτοβουλία που προσπαθεί μέσα από την αγάπη για την λογοτεχνία και την θέληση να μοιραστούμε τα βιβλία μας να εμπλακούμε σε μια διαδικασία που θα μας φέρει πιο κοντά μεταξύ μας δημιουργώντας σημεία συνάντησης και γέφυρες επικοινωνίας μέσω της φιλαναγνωσίας.

Με πρωτοβουλία καθηγητών του σχολείου μας με δράση «Ευαισθητοποίηση και εμπλοκή μαθητών σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης» δημιουργήθηκε ένα  «εσωτερικό» ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ που απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας και του συστεγαζόμενου Εσπερινού Γυμνασίου, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους και των δύο σχολείων. Έγινε κάλεσμα προς όλους να απελευθερώσουν βιβλία από τις προσωπικές βιβλιοθήκες τους για να εκτεθούν και να είναι προσβάσιμα στο κεντρικό χώρο του ισογείου, όπου δημιουργήθηκε ένα «hotspot». Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Η δράση αυτή θα τρέξει και κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο σχολείο μας.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 επίσημα ξεκίνησε η δράση ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ για το φετινό σχολικό έτος… και θα ταξιδεύψει και άλλες ημέρες.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας

Η Οργανωτική ομάδα των καθηγητών

Χ. Ευαγγέλου

Ε. Κουνδουράκη

Ε. Πανταζέλου

Κ. Πεφάνη

 

 

Φωτογραφίες από 22-12-2022 :