ΒΙΒΛΙΟ : Η διαδρομή

06-03-2023

.

Τη Δευτέρα 6-3-2023 ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος «Πηγή», προκειμένου να παρουσιάσει το νεοεκδοθέν μυθιστόρημα «Η διαδρομή», του Θ. Σταθόπουλου. Πρόκειται  για την πρώτη λογοτεχνική απόπειρα του συγγραφέα, ο οποίος είναι απόφοιτος αρχικά του σχολείου μας και κατόπιν του τμήματος των Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Το βιβλίο προλόγισε η καθηγήτρια του σχολείου μας, κα Μπαρλέτη Δήμητρα, φιλόλογος. Μετά την κριτική προσέγγιση του βιβλίου από την ομιλήτρια, διαβάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ηθοποιό κα Δήμητρα Σύρου και επακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των μαθητών και του συγγραφέα, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το έργο και τη διαδικασία της δημιουργίας του αλλά και γενικότερα περί λογοτεχνίας και της αδιαμφισβήτητης αξίας της τόσο διαχρονικά όσο και στην εποχή μας.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σε αυτή τη λογοτεχνική βραδιά κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική αφού ουσιαστικά συμπλήρωσε με βιωματικό και πρωτότυπο τρόπο τα όσα διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα της λογοτεχνίας στο σχολείο και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη διάθεση τους για συστηματική ενασχόληση με το ποιοτικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Την ομάδα των μαθητών συνόδευε , εκτός από την κα Μπαρλέτη και η φιλόλογος του σχολείου μας, διδάσκουσα το μάθημα της λογοτεχνίας, κα Κυριακή Ρήγα.

.

.

.