Συναυλία “Μίμης Πλέσσας για πάντα”

30-03-2023

“Μίμης Πλέσσας για πάντα”

Την Πέμπτη 30-03-2023, ομάδα μαθητών του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο εμβληματικό θέατρο Παλλάς τη συναυλία- αφιέρωμα στον σπουδαίο και καταξιωμένο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής. Η μουσική αυτή βραδιά  ήταν πραγματικά εντυπωσιακή τόσο στην οργάνωση όσο και στο περιεχόμενό της: η σκηνική παρουσίαση ήταν μοναδική με υπέροχο φωτισμό και τεράστιο video-wall , που πρόβαλε σκηνές από τον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο. Η επιλογή των τραγουδιών από τον αστείρευτο θησαυρό της δημιουργικής έμπνευσης του συνθέτη ήταν απόλυτα πετυχημένη, αφού περιελάμβανε όλες τις γνωστές του επιτυχίες και οι ερμηνείες δικαίωσαν πλήρως τους θεατές. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην πολυμελή ορχήστρα που πλαισίωνε τους τραγουδιστές και η οποία πραγματικά καθήλωσε το κοινό με την ποιότητα της απόδοσής της και συγκίνησε ιδιαίτερα τους μαθητές μας αφού ανάμεσα στα μέλη της συγκαταλέγεται και ο μαθητής του σχολείου μας Γ.Παχής , ένας ομολογουμένως προικισμένος μουσικός.

Το δίωρο μουσικό πρόγραμμα κύλησε απολαυστικά και υπενθύμισε σε μαθητές και καθηγητές με τον πιο εύγλωττο και κυριολεκτικά ηχηρό τρόπο την ανυπολόγιστη αξία και προσφορά της υψηλής τέχνης και μάλιστα της μουσικής, στη ζωή μας. Ευχόμαστε το σχολείο μας να συνεχίσει να παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές του για ανάλογα διαλείμματα από την καθημερινότητα που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη ψυχαγωγία και ουσιαστικά επεκτείνουν τον γνωστικό και παιδαγωγικό του ρόλο έξω από τα συμβατικά όρια της  σχολικής τάξης.

Την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση είχαν οι εκπαιδευτικοί Μπαρλέτη Δήμητρα και Ρήγα Κυριακή, οι οποίες και συνόδευσαν τους μαθητές.

.

.

.

.

.