Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ«ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

09-05-2023

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

.

.

.

.

Το σχολείο μας  την Τρίτη, 9-5-2023, υποδέχθηκε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πλαίσια της προσπάθειας των μαθητών μας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους συνανθρώπους μας στη Συρία που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.  Η επίσκεψη είχε ευχαριστήριο χαρακτήρα αλλά και πρακτική σκοπιμότητα, αφού η εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού , κα Λουίζα Σοφιολάκη, μας παρουσίασε πολύτιμο υλικό και μετέδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Είχε προηγηθεί σύντομη ομιλία της εκπαιδευτικού κας Μπαρλέτη Δήμητρας, η οποία και ανέλαβε  την πρωτοβουλία – οργάνωση τόσο της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και της πρόσκλησης του Ερυθρού Σταυρού. Κατά την ομιλία της ενημέρωσε τους μαθητές για την ίδρυση, την ιστορία και το έργο της πολύ σημαντικής αυτής ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν  με ιδιαίτερη προθυμία στη βιωματική – διαδραστική παρουσίαση της εκπαιδεύτριας. Επακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία λύθηκαν πολλές απορίες που διατύπωσαν οι μαθητές. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική δράση του σχολείου μας.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Ερυθρό Σταυρό

.