Πρόγραμμα Urban Youth Gardens ERASMUS+

02-06-2023

.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στις 19:00, μαθητές του σχολείου μας και οι καθηγητές Ευαγγέλου Χαρίλαος, Κουνδουράκη Ευτυχία και Πανταζέλου Ελένη είχαν ενημέρωση στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αιγάλεω για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban Youth Gardens (ERASMUS+ © 2021-2-EL02-KA220-YOU-000049255) που συμμετέχει το σχολείο μας σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο κ. Τσεμπελίκος Δημήτρης και η κ. Παυλίδη Ευρυδίκη.

Απώτερος σκοπός του έργου URBAN Youth Gardens είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή και την εκπαίδευση των μελών των τοπικών κοινοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των μη προνομιούχων νέων και εκείνων που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού π.χ. μακροχρόνια ανέργων – μέσω της δημιουργίας και της συντήρησης αστικών κήπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, θα αναπτυχθεί μία καινοτόμος εκπαιδευτική μέθοδος για τη διδασκαλία κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων μέσω της κηπουρικής σε μελλοντικούς/ές νέους/ες αγρότες/ισσες (π.χ. διαπροσωπική επικοινωνία, ομαδική εργασία, διαχείριση και σχεδιασμός).

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να επανασυνδέσει τους νέους με τη φύση, καθώς η φύση θα λειτουργήσει ως θεραπευτική δύναμη για τους νέους με τους οποίους θα συνεργαστούμε.
  • Να βοηθήσει τους νέους να συνειδητοποιήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η τροφή. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη εκτίμηση του αγρότη και της δουλειάς του.
  • Να αυξήσει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της ενεργού ενασχόλησης με τα κοινά  στους συμμετέχοντες και να αναδείξει τη σημασία της δημιουργίας και διατήρησης αστικών χώρων πρασίνου για κηπουρική. Θα δημιουργήσουμε επίσης το αίσθημα της κοινότητας, καθώς οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν μεταξύ τους ως μια  κοινότητα για να φροντίσουν τον κοινό τους κήπο.
  • Να προσφέρει πρακτικές εμπειρίες στους νέους εργαζόμενους, οι οποίες θα τους ωφελήσουν προσωπικά και επαγγελματικά, ενώ παράλληλα θα ωφεληθούν και οι οργανισμοί οι οποίοι μπορεί να αναπτύξουν από κοινού μελλοντικά έργα σχετικά με αυτή την θεματική.

.

 

.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Εγκαταστήσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Urban Youth Gardens από το Play Sore :

2. Πηγαίνετε στο menu δεξιά στην οθόνη του κινητού :

και επιλέξτε MODULES.

 

Δείτε τα video που υπάρχουν στις επιλογές INRODUCTION, MODULE 1, MODULE 2, MODULE 3, MODULE 4 και απαντήστε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZQ5OnY0_daVZs_3RRFiu14BF66RMmxeSRZbg1lFFlyZslZA/viewform

 

.

.

Φωτογραφίες από την ενημέρωση.

.

.

.

.

.

.

Το πρόγραμμα και στο Facebook :