Ξεκίνησε «Το Ταξίδι των βιβλίων»

16-11-2023

Μια διαφορετική πρόταση προσέγγισης του

βιβλίου στο σχολικό περιβάλλον.

 

«πάρε ένα βιβλίο – άφησε ένα βιβλίο»

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές μας τα βιβλία άρχισαν να ταξιδεύουν στο σχολείο μας από τις 16 Νοεμβρίου 2023.

Ξεκίνησε η δράση που στοχεύει στην επαφή των μαθητών με τα βιβλία, την  ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, την συνεργασία με τα συστεγαζόμενα σχολεία και την καλλιέργεια της αξίας της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Δράση που  απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας αλλά και των συστεγαζόμενων σχολείων, το 4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω και το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγάλεω.

Οι μαθητές μπορούν να έρθουν στην γωνιά των βιβλίων, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να το πάρουν στο σπίτι τους, να φέρουν ένα βιβλίο που έχουν διαβάσει για να ξεκινήσει και αυτό ένα ταξίδι σε νέο αναγνώστη.

Μια πρωτοβουλία που προσπαθεί μέσα από την αγάπη για τα βιβλία και τη θέληση να μοιραστούμε τα βιβλία μας να εμπλακούμε σε μια διαδικασία που θα μας φέρει πιο κοντά μεταξύ μας δημιουργώντας σημεία συνάντησης και γέφυρες επικοινωνίας μέσω της φιλαναγνωσίας.

Έγινε κάλεσμα προς όλους να απελευθερώσουν βιβλία από τις προσωπικές βιβλιοθήκες τους για να εκτεθούν και να είναι προσβάσιμα στο κεντρικό χώρο του ισογείου, όπου δημιουργήθηκε «Η γωνιά των βιβλίων». Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Η δράση αυτή θα τρέξει και κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο σχολείο μας.

Στις 16 Νοεμβρίου 2023 επίσημα ξεκίνησε το ταξίδι της η δράση «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ» για το φετινό σχολικό έτος… και θα ταξιδεύει και όλες τις άλλες ημέρες.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας

 

Η Οργανωτική ομάδα των καθηγητών
Χ. Ευαγγέλου
Ε. Κουνδουράκη
Ε. Πανταζέλου
Κ. Πεφάνη

 

Δημιουργούμε τη βιβλιοθήκη μας . . . 

Είμαστε έτοιμοι 🙂

Ξεκινήσαμε τη δράση μας στις 16-11-2023