Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη

19-02-2024

Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη

 

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, ομάδα μαθητών του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη. Οι διδάσκοντες, οι οποίοι είχαν και την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση, κα Δ. Μπαρλέτη και κα Κ. Ρήγα, είχαν ήδη επιλέξει με την αρωγή του Ιδρύματος και κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές 2 από τα  εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Ίδρυμα και τα οποία μπορούσαν να ενταχθούν στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί για τη φετινή αυτοαξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας. Συγκεκριμένα οι τίτλοι των προγραμμάτων ήταν:

1) πώς μιλάει η λογοτεχνία για τον εγκλεισμό και

2) από τον  Καβάφη  και τον Cummings στον ΛΕΞ και το ChatGPT.

Πρόκειται για βιωματικά προγράμματα, τα οποία συμπλήρωσαν με ευφάνταστο τρόπο τα όσα γνώριζαν ήδη οι μαθητές μέσα από τη σχολική τάξη.

Επιπλέον οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπέροχο χώρο, στον  οποίο στεγάζεται το Ίδρυμα – ένα καταπληκτικό, ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο στο Πασαλιμάνι, που έχει διατηρήσει ατόφια την αρχοντιά και την υψηλή αισθητική του – και παράλληλα να ενημερωθούν για την πολυσχιδή δράση και προσφορά του Ιδρύματος.